Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow
  • Home
  • /
  • Fun
  • /
  • 6 Dingen die de kinderen van nu niet kennen

6 Dingen die de kinderen van nu niet kennen

Elke dag word ik steeds meer geconfronteerd met dingen die de kinderen van nu niet kennen. Zij kijken tv via de iPad, kunnen overal internet gebruiken, lezen boeken via een e-reader en kunnen al helemaal niet meer zonder hun telefoon. Het leek me daarom leuk om een lijstje te maken van 6 dingen die de kinderen van nu niet kennen. Ken jij ze nog? 

INTERNET VIA DE TELEFOONLIJN

dial-internet

Ik kan het nog goed herinneren: internet mocht ik maar een kwartiertje. Het duurde sowieso een eeuwigheid voordat je überhaupt op het internet zat. Dat kwam omdat deze via de telefoonlijn ging. Je hoorde allerlei geluidjes – ik weet zeker dat iedere ’90’s kid zich dat nog herinnert – en wanneer je dan eindelijk verbinding had, kon niemand naar je huis bellen en jij kon dus ook niet bellen. Oh, en had ik de hoge kosten al genoemd?

FOX KIDS

FOX_Kids

Ok, dit is misschien niet het meest belangrijke uit de jaren ’90, maar ieder kind keek Fox Kids. Met tekenfilms als Pokémon, Digimon, Life with Louis, Inspector Gadget en Beugelbekkie kon je de hele dag genieten van de meest leuke tekenfilms. Maar ook series als Power Rangers en BeetleBorgs waren erg leuk om te zien. Ja, ik vind het nog steeds ontzettend jammer dat Fox Kids niet meer bestaat. Of überhaupt echt goede kinderzenders.

MUZIEK LUISTEREN VIA CASSETEBANDJES OP EEN WALKMAN

WALKMAN

Wat een feest was het dat je overal muziek kon luisteren. Jep, dat was zeldzaam! Maar met een walkman kon je muziek die op een casettebandje stond overal luisteren. Zolang als je batterij werkte dan….

MOBIELE TELEFOON

Swing200GSM

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken. Maar het feit dat je vroeger alleen maar kon bellen en een kort tekstbericht kon sturen… Oh no, kinderen kunnen zich dat niet meer voorstellen.

FLIPPO’S

FLIPPO

Nog nooit hadden we zó veel chips in huis. Want als je van een bepaald merk chips kocht, dan zat er zo’n plastic ronde schijf in. En daar kon je er een stuk of 75 van sparen. In een mooie map wel te verstaan. Volgens mij kon je er ook nog een spelletje mee spelen, maar die snapte ik niet. Ik geloof dat ik een jaar of 5 was toen Flippo’s een hype waren. Daarna heeft er volgens mij nooit meer zo’n hype plaats gevonden.

KIPPENVEL REEKS VAN R.L. STINE

kippenvel

De meest spannendste kinderboeken kwamen van R.L. Stine met zijn serie van Kippenvel en Kippenvel Junior. Deze laatste was ietsje minder eng en dus voor een jonger publiek. Tegenwoordig zie ik kinderen deze boeken niet meer lezen. Ik vraag me dan ook echt af of ze deze serie nog wel kennen. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn zus de Kippenvel serie spaarde en ik de Kippenvel Junior serie. Zó spannend! Er is ooit ook nog een televisie serie hiervan geweest en als ik me niet vergis komt er in februari 2016 een film uit! Zullen de boeken dan een comeback maken?

Weet jij nog iets wat kinderen van nu niet meer kennen?

handtekening-Natasja-2B

34 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close