Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #16: Finale

Eindelijk is het zo ver: de finale van Expeditie Robinson 2016! En nog leuker: het is deze keer in één aflevering! Yay! Zaten jullie ook vol spanning voor de tv? Tijd voor de laatste recap!

De aflevering begint met de 3 finalisten op een boot en ex-deelnemers die over de rode loper voorbij lopen. We horen de finalisten praten en de ex-deelnemers zeggen ook wat voor de camera. Vooral deze quote wilde ik jullie niet onthouden:  “En Thomas doet het echt zonder doping dit keer hè.” Aldus Ellen.

In de studio wordt er eerst teruggeblikt. Nou ja, dat kun je allemaal lezen in de voorgaande recaps 😉

De finalisten mogen aan tafel komen. Bertie heeft de afleveringen terug gezien en was blij dat ze op afvallerseiland zat. Dio kon echt niet voorstellen dat iemand zo lang op afvallerseiland heeft gezeten. Thomas vindt Expeditie Robinson zwaarder dan wielrennen.

JayJay is langs geweest bij Bertie en natuurlijk blikken zij ook terug op de expeditie. Bertie laat hem ook de boerderij zien.

JayJay vertelt dat hij het lastig vond om met de negatieve comments om te gaan.
Dave heeft zijn imago een beetje weten te redden met zijn deelname.
Bartho vindt het nog altijd fantastisch dat hij heeft meegedaan.

Tijd voor de finaleproef! Deze bestaat uit 6 onderdelen. Aan een constructie hangen 13 bamboestokken die één voor één vallen. De finalisten moeten deze proberen te pakken. Daarna moeten ze  over de touwbruggen lopen en de bamboestok gebruiken om aan de overkant te komen. Daarna moeten ze over het strand rennen naar een stellage. Ze moeten d.m.v. graven een kist door de stellage heen manoeuvreren. Aan het eind kunnen ze de knoop van het touw dat om de kist zit los maken en daarin vinden ze een zilveren kogel. Daarmee moeten ze een doolhofspel spelen met de zilverenbal om vervolgens een machette vrij te spelen. De eerste twee die dit lukken mogen door, de laatste valt af. Met de machette moeten ze kokosnoten doorhakken om zoveel mogelijk kokossap te verzamelen. Als dit voldoende is komt er een sleutel vrij om een kist te openen waarin munitie zit voor het laatste onderdeel. De eerste die 3 doelwitten weet te raken is de winnaar.

Het duurt best lang voordat er een bamboestok valt. Als de eerste bamboestokken vallen, missen ze alle drie. De tweede wordt ook niet gevangen. Dio vangt de derde en kan aan de slag. De vierde heeft Thomas te pakken. Bertie staat er nog steeds. De vijfde pakt ze wel. De strijd is los!

Ze gaan over de touwbrug. Het wiebelt nogal. Dio manoeuvreert zich er best makkelijk doorheen. Thomas is de eerste die valt en loopt daardoor gelijk met Bertie. Dio valt van de tweede touwbrug af en moet terug naar het platform. Thomas en Bertie zijn allebei gevallen bij de eerste en moeten die weer opnieuw doen. Dio is aangekomen bij de derde brug. Hij plaatst de bamboe zo dat hij naar de overkant kan en dat gaat vlekkeloos. Bertie is ondertussen bij touwbrug twee, terwijl Thomas opnieuw moet beginnen bij de eerste.


Bertie is ook de tweede brug over en bij de derde moet ze opnieuw beginnen nadat ze in het water gevallen is. Dan lukt het haar wel en ook zij kan verder. Thomas is bijna op het einde van de eerste touwbrug, maar krijgt het laatste touw niet te pakken en valt er wéér van af. Hij ligt nu al één onderdeel achter.

Dio is aangekomen bij de stellage. Hij moet door te graven het kistje er doorheen manoeuvreren. Ondertussen is Thomas touwbrug één eindelijk voorbij en komt Bertie ook aan bij de stellage. Terwijl Dio al klimpt, is Bertie er onderdoor aan het gaan en komt Thomas er ook eindelijk aan gerend.

Dio heeft als eerste zijn kistje open en daarmee de zilveren kogel te pakken. Hij kan daarna meteen aan de slag met de puzzel. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. De bal valt door de openingen. Ook Bertie mag beginnen met dit spel. Vol concentratie volgen zij met de zilveren bal het parcours door de touwen strak te trekken. Maar het vergt veel tijd. Zo veel dat Thomas ook aan het spel kan beginnen en dus alle kansen weer gelijk liggen. Bertie heeft hem als eerste door het goede gat en heeft de machette! (Een stiekeme Yay hier!)

Bertie komt bij de kokosnoten. Ze vertelt ons dat ze geen ervaring heeft met kokosnoten omdat die er niet waren op haar eiland. Ze begint gewoon met hakken. Dio heeft hem weer bijna door het gat, maar valt voor de tweede keer op het laatste moment verkeerd. Dio begint opnieuw en krijgt hem deze keer wel door het gat.

Daarmee ligt Thomas er uit.

De strijd is tussen Bertie en Dio. Bertie heeft ondertussen al best wat sap verzameld wanneer Dio aankomt. Dio zet de vaart er in en hakt wat door. Bertie laat zich niet gek maken en gaat op haar eigen tempo door met het hakken. De sleutel van Bertie is als eerste omhoog en zij mag de kist open maken. Ze kan beginnen met de katapult, maar mist.

Ook Dio kan beginnen met de katapult. Ook hij mist de eerste. Bertie heeft als eerste een doelwit gehaald. Maar Dio volgt niet snel daarna. Bertie heeft de tweede raak. Het duurt even maar dan heeft ook Dio zijn tweede raak, al ontploft ie niet. Telt deze? Volgens mij niet, want het vel lijkt er daarna weer op te zitten. Maar Bertie krijgt uiteindelijk de derde er in en wint Expeditie Robinson 2016!

“Ik dacht: ergens halverwege vlieg ik er uit en toedeledokie het was leuk.” Bertie blijft er nuchter over.

Yay!!!

Wat vond jij van Expeditie Robinson 2016 en wie was jou favoriet?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close