Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #2

Vorige week was de aftrap van Expeditie Robinson 2016! De strijd was meteen in standje game on. Meteen 2 teams en dan ook nog eens op hetzelfde eiland! Het gevecht om het eten begon. En vandaag…? Vandaag gaat de strijd verder. Met een eerste proef en al een eliminatie!

De aflevering begint met dat beide teams angst voelen voor elkaar en dat ze los van elkaar besloten lijken te hebben om uit elkaars buurt te blijven. Ze zitten zo dicht op elkaar dat ze elkaar toch wel horen…

er2-01
Lex kan die nacht niet helemaal slapen. Hij denkt dat het andere team snel de strijd aan zal gaan. Hij heeft vooral Dave hard horen roepen. ’s Nachts heeft hij dan ook vader Roelvink in zijn hoofd: “Ik kom eraan…” Oeee…. Ik zou ook niet meer kunnen slapen als ik Lex was… ūüėČ

er2-03
Maar is Dave wel zo stoer als hij doet overkomen. Tijdens een wandeling hoort hij iets naast hem neer vallen. Hij dacht dat het een kokosnoot was, maar het blijkt een slang te zijn. Terwijl meneer Roelvink lachend zegt: “Ik schrik me dood!”, begint de slang te bewegen en rent Dave h√©√©l, h√©√©l, hard weg. Nog net niet gillend…

er2-04
Bartho gaat al vroeg op pad om eten te vinden. Dan ziet hij een rood steeltje en ziet hij meteen dat het cassave is. Hij weet dat je dat kunt bakken én frituren. You go Bartho! Ook boer Berthie spekt de voedselvoorraad. Zij komt terug met iets wat lijkt op een ananas.

Berthie is heel blij met haar team. Haar team denkt wat meer na en is wat rustiger. Ze denkt dat in het andere team meer types zitten die zich laten gelden.

er2-02
Koos vertelt aan de camera dat hij zich nu op dag 2 al zorgen maakt. “Ik voel dat er in ons team een groepje ontstaat. Dave, Jay Jay en¬†Dio. Ik ben bang dat als wij op een eilandraad terecht komen, ik wel eens degene kan zijn die weggestemd gaat komen. Daarom koos ik voor 2 extra stemmen op de vorige eilandraad.”

In kamp Noord heeft Kraantje Pappie het over hun sterkste en slechtste punten: “Ik denk dat het sterke punt van ons team is, dat we Dave Roelvink niet hebben. En het slechtste punt van ons team… Dave Roelvink niet hebben…”

ELIMINATIE PROEF

Tijdens de eerste proef moeten ze als eerste een stormram uit het zand graven. Daarna moeten ze met de stormram door een kubus vol gespannen touwen, om vervolgens met de stormram de kluis te breken en zoveel mogelijk kokosnoten mee terug te nemen. Die kokosnoten moeten ze in een korf gooien. Als hij vol is, klapt de korf dicht en wint het team.

er2-15
“Iedereen zit onder schrammen en bloed.” Aldus Anna.
En Dave vindt dat ze al een heel groot gat hebben gegraven waar geen einde aan lijkt te komen: “Je kon er wel 2 lijken in kwijt.”
En Kraantje Pappie vond dat hij op en hond leek.

Jay Jay ziet op een gegeven moment de twee steunen die net boven het gat uitsteken en besluit in het gat te zitten en met zijn voeten de stormram eruit te lukken. Dat lukt.
Kraantje Pappie realiseert pas veel later bij team Noord dat bijvoorbeeld Bartho op die steunen staat, waardoor trekken geen zin heeft. Vrij snel na die conclusie hebben ook zij hun stormram uit het zand.

Terwijl kamp Noord net begint in de kubus, is kamp Zuid er al weer bijna uit. Zij gaan met de stormram tegen de kluis aan beuken.
“Jemig, kan ik nog kinderen krijgen hierna?” Vraagt Dio zichzelf af. En zelfs Jay Jay vindt het heftig en dat met zijn rugby ervaring.

Ondertussen is ook kamp Noord klaar voor ramkraak. Anna vertelt ons dat zij al slim bedacht hebben om te slingeren in plaats van te beuken. En dat werkt als een tierelier, want kamp Noord is sneller bij de kokosnoten. Al scheelt het uiteindelijk niet zo veel. Maar hé, kamp Zuid was wel een stuk eerder begonnen!

Met de kokosnoten moeten ze terug naar de korf. Dave beseft dan dat het niet helpend is om als imbeciel door de baan te rennen. Dat bewijst hij door op zijn bakkes te vallen.

Jessie vindt het gooien van de kokosnoten in de korf lastiger dan dat het eruit ziet. Maar Bartho heeft hiervoor getraind en bewijst dat door elke keer raak te gooien!

Dio denkt Michael Jordan te zijn. Wel is hij enorm  verbaast als hij hoort en/of ziet dat boer Berhie er 3 achterelkaar in de korf gooit.

Door Jalou’s worp wint¬†uiteindelijk kamp zuid. Chlo√ę vindt dat een chill gevoel.
Kamp zuid is super blij en praat blij na.

Team zuid heeft zich in 2 verdeeld. Jay Jay, Dio, Dave en Chlo√ę VS. Koos, Jalou en Suzanne. Overigens is Gaby nergens te bekennen.

Koos weet hoe jongens zoals Jay Jay en Dave zijn: ze praten de hele dag over wat ze hebben gedaan en hoe goed ze dat gedaan hebben. En inderdaad. In het volgende shot zien we Jay Jay dat precies doen.

er2-05
In kamp Noord vraagt Lex of er iemand uit het spel wil. Eigenlijk roept iedereen heel hard er in te willen blijven. Maar nuchtere Berthie zegt dat het haar niets uit maakt. “Ik wil er niet perse uit, maar als anderen zo hard roepen te willen blijven…” Kraantje Pappie geeft eerlijk aan dat hij dan op haar gaat stemmen. Maar Anna geeft aan dat zij het¬†tactisch vind als Berthie er in blijft. “Ze is een toevoeging. Je zegt dat alleen omdat je gewoon een heel relaxt en nuchter persoon bent.” “Ik wil er ook niet uit, maar jullie zijn helemaal ‘whaaaaaaa’.”

er2-10
Bartho snapt het gebaar maar ook weer¬†niet omdat ze toch de groep ermee verslapt. En dat zegt hij ook tegen Berthie. Hij vindt dat de groep haar nodig heeft. “We hebben gezien wat voor klojo’s in het andere team zitten. Kan jij niet alsnog iets anders zeggen tegen het team?” Vraagt¬†Bartho. “Ik ben minder streverig dan hen. Ik ben boer.” Nice one!

In kamp Zuid gaat Koos mee eten zoeken omdat hij niet wil overkomen als ‘luie nicht’. Maar dat is hij wel, zoals hij dat zelf zegt.

er2-09
Dave kapt bomen zodat ze vanavond vuur hebben. Dio maakt het vuur. Jay Jay geeft continu ongevraagd advies. Jaloe trekt dat slecht. Maar Jay Jay vindt het zo allemaal wel best. Hij stuurt iedereen aan en geeft aan ons aan 2 linker handen te hebben.

Anna probeert de groep nog een beetje om te praten door te zeggen dat Berthie √©cht heel belangrijk is voor de groep. “Het is het makkelijkste, maar niet tactisch. Ze is echt een goede speler. Ze weet alles. Dus wat dat betreft denk ik dat als je verder wilt komen, zo iemand wel handig is.” Maar meer zegt ze ook niet, want ze wil zich ook niet afzonderen van de groep.

Kamp Noord komt even chillen bij kamp Zuid. Ze blijven niet lang. Daarna valt het kamp Zuid op, dat er een mes weg is. Gaby Рhé, daar is ze eindelijk! Рvindt het dubieus.
Ze willen eigenlijk verhaal gaan halen maar Dave heeft een beter plan: “Als ze de eilandraad hebben, gaan we hun kamp op.” Iedereen stemt toe.

er2-07
Vlak voordat kamp Noord naar de eilandraad moet heeft Thomas het idee om de kist met eten mee te nemen. “Ik vind het na√Įef van ons als we het laten liggen.” Vindt Anna. En Jessie ziet Dave al komen. (Wat¬†heeft iedereen toch met Roelvink junior? Aldus ikke ;))
Kraantje vindt dat ze de kist moeten laten staan en zien wat er gebeurd. Als er dan iets weg is, kunnen ze er op!
Ellen vraagt zich af of het andere team echt iets zou jatten.

Maar toch verstoppen ze de kist in de bosjes en stappen daarna op de boot naar de eilandraad.

er2-06
En inderdaad: kamp Zuid gaat rondsnuffelen in kamp Noord. Ze merken dat ze de kist verplaatst hebben. En gaan zelfs zoeken.¬† Dio vindt dat ze dan maar iets anders mee moeten nemen. Maar of ze dat gedaan hebben…
Suzanne verdenkt het andere team dat ze de kist verstopt hebben omdat zij iets gejat zouden hebben.

EILANDRAAD

er2-11
Net als ieder jaar worden er een aantal expeditie leden ondervraagd. Bartho wordt actiever van de warmte. Jessie vind iedereen lief. Lex is overtuigd dat het andere team achterbakser is. En Berthie geeft nogmaals aan niet perse weg te willen maar iedereen wil heel graag blijven en zij wil graag blijven. Dat is het verschil dus. Nou, dat is geen betoog waarmee je op het eiland kunt blijven, lijkt mij…

De stemming: Thomas, Berthie, Berthie, Berthie, Berthie, Berthie, Berthie en Berthie.

er2-12
“Ik ben niet heel verrast. Ik heb mezelf naar voren geschoven en het is klaar nu. Als ze hadden gezegd dat ze de zwakste eruit wilden, was dat ook prima geweest.”

Maar dat gebeurde niet en Berthie neemt afscheid. Maar…

We zien Dennis nog met Berthie praten, maar kunnen het niet horen…. Zou er weer iets van een verliezerseiland zijn….?

er2-13
Robinson van deze aflevering:
Jalou
Slimme Robinson: Anna
Commanderende Robinson: Jay Jay
Onzichtbare Robinson: Gaby
Ik-veroorzaak-nachtmerries-Robinson: Dave
Einde Robinson: Berthie

Wat vonden jullie van deze aflevering en wie is tot nu toe jullie favoriet?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close