Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

Hap Slik Fit #1

IMG_5323

Welkom bij de eerste ‘Hap Slik Fit’! Eerder schreef ik elke zondag over de Suagarchallenge, maar die is een beetje in de soep gelopen sinds een week of drie geleden. De laatste drie weken heb ik dan ook alles aan mijn laars gelapt én van genoten. Toch wil ik dat niet blijven doen. Wel genieten, maar niet ‘niet-bewust’ bezig zijn met eten en bewegen. Zoals ik eerder al vertelde, ben ik super enthousiast over de Sugarchallenge! Ik zag mijn lichaam slinken, puur door zonder toegevoegde suikers te eten. Want sporten deed ik op dat moment even niet. Heel bizar! Echter vind ik bepaalde dingen toch echt te lekker en wil ik me dat ook zeker niet onthouden. Hoe mijn lifestyle er dan nu uit komt te zien, vertel ik je in dit artikel. Daarnaast laat ik jullie mijn gewicht zien (whaaaat?!!!) , gaan we aan de slag met maten en vertel ik jullie hoe ik actief geweest ben. 

LIFESTYLE DE MOMENT
Op dit moment is het gewoon krent. Ik eet elke dag zowat hetzelfde: brood met paté in de ochtend én in de middag. Tussendoor wat druifjes en ’s avonds waar we zin in hebben. Als Roy en ik geen zin hebben om te koken, halen we iets van de snackbar of iets dergelijks en dat is de laatste tijd wel iets te veel gebeurt. Natuurlijk heb ik niet alleen friet en zo op. Ook pizza, haha! Maar even zonder al die gekkigheid: ik heb ook macaroni, asperges, aardappeltjes, vlees en groenten op. Maar alles ondoordacht.

Vanaf morgen wil ik weer echt letten op wat ik eet. Tijd dus om van te voren te bedenken wat ik ga eten komende week en daar vandaag boodschappen voor te doen. Voor mezelf heb ik bedacht om van maandag tot en met vrijdag middag suikervrij/suikerbewust te eten. In het weekend – dus vanaf vrijdag avond – ga ik niet moeilijk doen. Daar zal het op neer komen dat mijn ontbijt nog altijd gezond is en mijn lunch naar alle waarschijnlijkheid ook. Maar hier mag ik tussendoor ook gewoon heerlijk ongezond eten – hallo chipies! – en ’s avonds iets halen als we geen zin hebben om te koken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dit altijd gaan doen. Waarschijnlijk niet. Maar dan hoef ik geen schuldgevoel te hebben, haha!

DE CIJFERTJES
Tijd voor de start cijfertjes. Want ik ben toch echt weer aan de zware kant en dat buikje mag er ook van af. Daar ga ik de komende weken voor werken!

Gewicht: 69,3 kg
Omtrek taille: 91 cm
Omtrek buik:  95 cm

1780622_10206973020937929_4738758145775334335_n

BEWEGING
Elke week ga ik jullie ook vertellen wat ik die week aan sport en beweging gedaan heb. Dit doe ik aan de hand van de gegevens van mijn FitBit HR. Ik laat dit niet per dag zien (in ieder geval niet vandaag), maar per week.

Stappen: 86.255
Kilometers: 54,04 km
Trappen omhoog: 123
Dansen: 6 uur en 22 minuten (ik geef 4 dagen in de week dansles!)
Hardlopen: 24 minuten

Volgende week gaat dit artikel er weer meer uitzien zoals mijn eetdagboek tijdens de Sugarchallenge. Maar om zo te starten leek me wel prima! Ik heb er zin in om jullie op de hoogte te houden en vooral om mijn eigen voortgang – hopelijk! – bij te houden.

Houd jij bij wat je eet en beweegt?

13 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close