Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

Bij mij ben je voortaan veilig!

Wajooo allen! Ik ben jullie redder in nood! Want afgelopen vrijdag had ik het tweede deel van de BHV cursus. Vorige week vrijdag behaalde ik al het eerste deel: brandveiligheid en evacuatie. En afgelopen vrijdag behaalde ik ook het tweede deel: eerste hulp bij ongevallen. 

Al zo’n 6 jaar lang wilde ik BHV-er worden. Om de een of andere reden kon ik nog niet eerder op cursus. Maar dit jaar kon het ein-de-lijk wel! Ik vind het fijn om te weten hoe ik moet handelen. Zeker in mijn vakgebied. In het onderwijs komt het geregeld voor dat kinderen vallen en dat je daarop moet kunnen reageren en juiste keuzes moet kunnen maken. Eerder moest ik deze kinderen doorsturen naar een BHV-er, maar nu kan ik het ook zelf. Jippy!

Brandveiligheid en evacuatie had ik snel onder de knie. Ik was er eerlijk gezegd een beetje verbaasd over hoe snel ik de stof kon onthouden. Het is al lang geleden dat ik iets heb moeten leren en ik heb me nooit de slimste gevoeld. Niet dat ik dom ben, maar meer zoiets als gemiddeld. Het voelde dan ook erg goed om te weten te komen dat ik misschien wel iets slimmer ben dan ik mezelf inschat.

Het leukste van het eerste deel van de cursus vond ik het praktijk gedeelte. Spuiten met twee verschillende brandblussers, een man (pop) redden met een blusdeken en ik overwon mijn angst door de deksel op de pan te doen die in vuur en vlam stond. Dat is ooit thuis gebeurt en toen begon ik te gillen. De eerste twee of drie pogingen gingen dan ook niet goed door de angst. Maar ik zette door omdat ik het graag wilde overwinnen. En I did! Dus ik ben wel heel trots!

bhv 2Afgelopen vrijdag hadden we dus het eerste hulp gedeelte. We begonnen de dag met Spoedeisende Eerste Hulp (SEH). We hebben veel gesproken over reanimatie en dergelijke. Al meteen vond ik dat lastiger. Er zijn gewoon zoveel stappen om te volgen. Belangrijke keuzes moeten gemaakt worden. Heel tricky dus! Ook het praktijkdeel vond ik daardoor lastiger, maar dat is ook goed gegaan.

Het deel rondom NEH (Niet-spoedeisende Eerste Hulp) werd wat mij betreft een beetje afgeraffeld. Onze docent vond dat ondergeschikt omdat het niet levensbedreigend is. Maar eerlijk is eerlijk, in mijn vakgebied gebeurd het sneller dat ik een pleister moet plakken of verband aan moet leggen dan dat ik iemand zal moeten reanimeren. Wat mij betreft had hier dus meer aandacht voor mogen zijn. We gingen veel sneller door deze stof en dat vond ik erg lastig.

Waarbij ik het brandveiligheid en evacuatie examen met twee vingers in één neus maakte, stond het zweet me op mijn voorhoofd tijdens het Eerste Hulp examen. Maar goed. Al bij al ben ik geslaagd en kom ik to the rescue! 😉

Heb jij een BHV of EHBO diploma?

8 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close