Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow
  • Home
  • /
  • Food
  • /
  • RECEPT | Traybake après-Natasja

RECEPT | Traybake après-Natasja

traybake-apres-Natasja-04

Tijd voor weer een nieuw zelfbedacht recept! Nou ja, zelfbedacht? Semi-zelfbedacht. Ik deed inspiratie op uit het boek Rudolph Kookt 2. Hierin staat een hoofdstuk over traybakes. Ik ben er gek op! Uiteraard moet het voor mij nu suikervrij zijn en daarom inspireerde de Apres-Ski Traybake van Rudolph mij om hier een suikervrije en toch iets andere variant van te maken! En ik ben uiteraard zo lief om mijn recept weer met jullie te delen! 😉 

WAT HEB JE NODIG? (2/3 PERSONEN)

  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 elstar appel
  • 15 gram rucola
  • 40 gram geitenkaas
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • snufje zout
  • snufje peper
  • olijfolie

traybake-apres-Natasja-01

HOE MAAK JE HET?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in partjes. Rooster ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkeld met olijfolie 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd intussen de champignons in vieren. Pel de ui en snijd hem in parten. Schil de appel en snij deze ook in parten.
  4. Meng het gehakt met de tomatenpuree en breng op smaak met zout en peper. Maak er daarna balletjes of cilinder-achtige vormen van.
  5. Verdeel de champignons, ui en de appel over de bakplaat met zoete aardappel. Verdeel het gehakt eroverheen. Bestrooi het daarna met de geitenkaas. Bak de traybake nog 15 minuten in de oven.
  6. Haal de traybake uit de oven en bestrooi met rucola!

traybake-apres-Natasja-02

Het leuke van een traybake is niet alleen dat het zó enorm simpel (en lekker!) is om te maken, maar dat je het rechtstreeks vanuit de bakplaat kunt eten. Dat zie je ook op mijn foto’s terug. Overigens geen denderende foto’s, omdat ik vergeten was dat ik er een blogpost over wilde schrijven. Oeps!

Heb jij weleens een traybake op? En zou je deze ook eens willen proberen?

8 Comments

Laat een reactie achter op Natasja Reactie annuleren

CommentLuv badge

Close