Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow
 • Home
 • /
 • Life
 • /
 • Het leed dat social media heet

Het leed dat social media heet

social-media-leed

Hoe fijn is het dat we in deze tijd altijd contact met elkaar kunnen hebben? We kunnen bellen, sms-en, what’s appen, facebooken, twitteren, instagrammen en ga zo maar door. Ben je via het ene medium niet bereikbaar, dan proberen we het wel via een ander. En dan kunnen we ook nog eens in een groep met elkaar communiceren. Daarnaast zijn we zo op de hoogte van wat Jantje het afgelopen weekend gedaan heeft en dat Pietje vandaag ziek thuis is. Ideaal! Of toch niet? Hieronder een lijstje over het leed dat social media heet.

 1. Het is verslavend. Zeker voor de nieuwsgierige mensen die altijd van alles op de hoogte willen zijn.  “Even Facebook checken…”
 2. Let op met wat je op social media zet. “Ik dacht dat jij ziek was. Tenminste dat zei de baas. Maar ik zag op Instagram dat je niet in bed lag om uit te zieken…”
 3. En wat dacht je van interpretatie van de berichten? Bedoelde je het sarcastisch of serieus? Bedoelde je dat boos? En natuurlijk vullen wij dat zelf meteen in. Gevolg: ruzie…
 4. Het is irritant. Je ziet je oud-klasgenootje al zijn of haar dromen naleven, terwijl jij nog thuis woont en zit met je studieschuld… “Wat is het leven toch oneerlijk…
 5. Klopt het eigenlijk wel wat je ziet of leest? Of wordt alles op het internet net wat leuker gemaakt dan het eigenlijk is?
 6. Je weet via Twitter én Facebook meteen dat de nieuwe collectie fun items van HEMA in de winkel ligt. Die moet je checken  (en omdat je de verleiding niet kan weerstaan ook kopen).
 7. Damn… Je vrienden zijn op stap geweest zonder jou…
 8. In de What’s App groepsapp ruzies uit proberen te praten waardoor er alleen maar meer problemen ontstaan (zie punt 3!).
 9. Eén woord: screenshots. Be warned!
 10. Alles wat je op het internet zet kan er nooit helemaal van af. Wil je over 10 of 15 jaar nog lezen dat je Justin Bieber zo’n lekker ding vond?

Wat doe jij met social media?

 

liefsnatasjaklein

6 Comments

 • Jasmijn

  7 april 2015 at 09:57

  Hoi Natasja,

  Haha! Goeie lijst!
  Ik had juist van het weekend met mijn vent het filmpje van Stromae (https://www.youtube.com/watch?v=UKftOH54iNU) gezien over twitter. Zo goed gevat, moet je maar kijken als je zin hebt. Ik heb hem spontaan op twitter gedeeld 😛 ..Ik ben fan van twitter en een boel andere social media maar zelfs mezelf moet ik af en toe tegenhouden. Ik wil bij blijven, helemaal ook voor mijn blog en dit ook i.v.m het aantrekken van nieuwe lezers maar dat niet alleen. Maar ook omdat ik het zelf leuk vind om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen en er inspiratie op te doen. Het is nog best lastig vind ik hoor om hier balans in te houden. En het nare van dit soort dingen is dat er ongemerkt veel tijd in gaat zitten.

  Ik denk dat we echt erop moeten letten allemaal!
  Want al die sociale media, maakt soms echt wel het sociale minder sociaal!

  Succes met je leuke blog!
  Groetjes en liefs,
  Mijntje.

  Beantwoorden
 • rimada

  7 april 2015 at 10:10

  Hey! Leuk artikel. Ikzelf heb een 2 week no social media challenge gehouden! Je kan het ook terugvinden op mijn site. Leuk te zien dat we niet de enigen zijn die er zo over denken. Leuk lijstje ook, zeker herkenbaar!

  Beantwoorden
 • diana

  7 april 2015 at 10:14

  hahaha die laatste! dat wil je morgen niet eens meer terug lezen laat staan over 10 jaar.
  maar idd je moet wel oppassen wat je allemaal online gooit. leuk artikel!
  Xdiana

  Beantwoorden

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close