Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

TOEN & NU | Dawson’s Creek

Nog maar een aflevering of 12 en dan heb ik alle 6 seizoenen van Dawson’s Creek gekeken. Je weet wel, die serie uit 1998 over een aantal vrienden die stoeien met hun pubertijd. Een serie die – zo goed als – iedereen keek. Anyway, ik zat te denken en vroeg me ineens af wat er met al die acteurs gebeurt is. Katie Holmes heeft natuurlijk een uitbundige relatie gehad met niemand minder dan Tom Cruise, Michelle Williams is de ex van wijlen Heath Ledger en Joshua Jackson heb ik nog wel eens een keer in een of andere film voorbij zien komen. Maar wat doen ze nu? Ik ging eens op onderzoek uit! 

James van der Beek (Dawson Leery)

James speelde in de serie Dawson: een jongen die niks liever wilde dan filmregisseur worden met een huge crush op Joey Potter.

TN James van der Beek

Bron afbeeldingen: Getty Images – CSI: Cyber

Na Dawson’s Creek kon je James nog zien in verschillende afleveringen van verschillende series, waaronder One Three Hill, Don’t Trust the B in apartment 23, How I Met Your Mother en Friends With Better Lives. Ook speelde hij nog verschillende keren in tv films. Momenteel speelt hij in de tv serie CSI: Cyber als Elijah Mundo.

Katie Holmes (Joey Potter)

Katie speelde girl next door Joey. Een slim meisje, maar onmogelijk in de liefde.

TN Katie Holmes

Bron afbeeldingen: Getty Images – Dimitrios Kambouris © 2016 WireImage

Katie speelde na Dawon’s Creek in grote films zoals Batman Begins en Thank You For Smoking. In 2011 kreeg ze de rol van Jackie Kennedy in de tv mini-serie The Kennedys en speelde ze naast Adam Sandler in de comedy Jack and Jill. In april 2005 kreeg ze een relatie met de 16 jaar oudere Tom Cruise, waarmee ze trouwden en dochter Suri kreeg. Maar na 5 jaar huwelijk vroeg ze de scheiding aan. Qua acteren is er niks meer noemenswaardig.

Joshua Jackson (Pacey Witter)

Joshua speelde Pacey Witter: de clown van de klas die niemand serieus nam.

TN Joshua Jackson

Bron afbeeldingen: Getty Images – Theo Wargo © 2015 Getty Images

Nog tijdens het spelen in Dawson’s Creek speelde hij in grote films zoals Cruel Intentions en Skulls. Sinds 2008 heeft hij een rol in de sci-fi serie Fringe die stopte na de 100ste aflevering in januari 2013. In 2015 speelde hij in de tv serie The Affair en in 2016 deed hij nog mee aan één aflevering van de serie Unbreakable Kimmy Schmidt.

Michelle Willimas (Jen Lindley)

Michelle speelde Jen Lindley: het meisje dat bij haar oma in Capeside moest gaan wonen, door haar wilde verleden.

TN Michelle Williams

Bron afbeeldingen: Getty Images – © 2015 Jon Kopaloff

Michelle speelde diverse grote rollen: Alma in Brokeback Mountain, Cindy in Blue Valentine, Marilyn Monroe in My Week With Marilyn, Dolores in Shutter Island en Glinda the Good Witch in Oz the Great and Powerful.
Op de set van Brokeback Mountain  werd ze verliefd op Heath Ledger. In 2005 kregen zij samen een dochter. Ondertussen waren ze ook verloofd, maar deze verbraken ze in 2007. Op 22 januari 2008 overleed Heath Ledger.
In 2017 komt ze met een nieuwe film, waarin ze acteert naast Julianne Moore in de film Wonderstruck.

Mary Beth Peil (Grams – Evelyn Ryan)

Mary speelde de oma van Jen: een wijze, katholieke vrouw.

TN Mary Beth Peil

Bron afbeeldingen: Getty Images – ©2010 CBS Broadcasting Inc.

Mary heeft nog verschillende kleine tv- en filmrollen gehad. Sinds 2009 is ze in de tv serie The Good Wife te zien als Jackie Florrick.

Kerr Smith (Jack McPhee)

Kerr speelde Jack: een homoseksuele jongen die enorm goed is in American Footbal. Absoluut noemenswaardig is het feit dat dit een van de eerste rollen op tv was waarin openlijk homoseksualiteit geuit werd!

TN Kerr Smith

Bron afbeeldingen: Getty Images – Getty Images

Kerr speelde in films als Final Destination en My Bloody Valentine 3D. Daarnaast heeft hij veel in series gespeeld, waaronder Charmed, CSI: NY, Life Unexpected, Eli Stone, NCIS en The Fosters. Deze laatste is dan ook tot de dag van vandaag zijn laatste rol geweest.

Keek jij vroeger ook Dawson’s Creek?

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close