Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

TV-SERIE | Heroes

Ongelooflijk hoeveel series ik nog moet kijken. Ik heb nog een hele waslijst, die continue aangevuld wordt. Dus toen ik na Terra Nova een nieuwe serie moest kiezen om te kijken, koos ik uiteindelijk voor Heroes. Een serie over een aantal gewone mensen die ontdekken dat ze superkrachten hebben. Hun leven verstrengelen als een verwoestende gebeurtenis moet worden voorkomen.

In september 2006 verscheen de eerste aflevering op de Amerikaanse televisie en in Nederland in januari 2007. Na 4 seizoenen verscheen Heroes – helaas met een open einde – van de buis. De productiekosten waren te hoog en de kijkcijfers verminderde.

Ik heb echt een gruwelijke hekel aan open eindes in series, vooral wanneer het zo duidelijk is. Hoewel seizoen 4 eigenlijk goed afgesloten werd, begonnen ze in de laatste 5-10 minuten met een vervolg stuk, waardoor we bleven zitten met een open einde. En dat is balen. Héél balen. Bij het maken van deze aflevering wisten de makers nog niet dat Heroes zou gaan stoppen.

heroes-hiroMaar goed, laten we bij het begin beginnen. Heroes is een FAN-TAS-TISCHE serie! Ik hou van sci-fi en de serie is heel menselijk ingesteld. In dat opzicht vergelijkbaar met mijn favoriete series Charmed en Buffy the Vampire Slayer.

Het mooie aan deze serie is dat de verhaallijnen lopen zoals in een stripboek: korte, meerdere afleveringen omvattende, verhaallijnen, die voortvloeien uit de grotere, alles omvattende verhaallijn. Zo blijf je de volgende aflevering willen zien. De aflevering eindigt, maar toch ook weer niet. Snappen jullie wat ik bedoel?

heroes isaacSeizoen 1 was het allerleukste! Dit seizoen zat gewoon het beste in elkaar en ik had het gevoel dat alles klopte. Seizoen 2 was ook erg goed, maar ik vond de karakters een beetje vol van zichzelf worden. En dat irriteerde me lichtelijk. Seizoen 3 daarentegen was spannend, maar héél ver weg van de oorsprong van Heroes. Het menselijke van deze serie was hier ver te zoeken. Ik kreeg daardoor ook minder zin om de serie af te kijken. Maar gelukkig wisten ze dat in seizoen 4 nog redelijk terug te draaien en werd de serie weer meer zichzelf.

heroes claire noahVoor wie het echt enorm balen is – ik denk iedereen! – dat Heroes een open einde heeft, raad ik aan om het in 2015 uitgebrachte Heroes Reborn te kijken. Deze serie bevat 1 seizoen van 13 afleveringen en speelt zich zo’n 5 jaar later af. Het begint met een hoofdpersoon uit de originele series en die lijkt in het begin de enige te zijn die terug komt. Maar niets is minder waar. Deze serie werd wel goed afgesloten. Tuurlijk had hier nog een vervolg op kunnen komen, maar het was geen specifiek open eind.

Heb jij deze serie gezien en waarom wel of waarom niet?

8 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close