Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

Van fit naar vet

Hoi lieve lezers! Ik heb gefaald. Niet een beetje, maar zwaar. Héél zwaar. Ben ik er trots op. Nee. Kan ik er mee leven. Mwoa, op zich wel. Maar wel tot hier en niet verder. Of misschien tot daar. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik schreef laatst al dat de vakantie slecht is voor de lijn. En ik schreef toen ook dat ik na de vakantie het gezond doen weer wilde oppakken. Maar nee. I didn’t. Waarom? Mijn wilskracht laat me enorm in de steek. 

Ik zal jullie een voorbeeld geven. Momenteel staat er een pakje stroopwafels op tafel. Ik wil het niet eten. Echt niet. Want ik ben vet aangekomen. Mijn buik is weer reusachtig. Dus nee. Ik wil het niet. Maar mijn oog is er op gevallen en heeft een of andere verbinding gemaakt met mijn hersenen. De focus ligt nu op de stroopwafels en dat terwijl ik me probeer te focussen op de zoveelste aflevering van Heroes die ik momenteel aan het bingewatchen ben. Maar mijn onderbewustzijn sluipt als een spion naar de stroopwafels. Ik zeg nee tegen mezelf. Maar zo’n 5 minuten later – misschien nog wel minder – heeft mijn hand het pakje te pakken en zit ik de eerste heerlijk op te eten. Ja, het is lekker. Ik kijk weer verder. Maar voordat ik het weer in de gaten heb, moet en zal ik er nog een pakken. En ja, daar blijft het bij. Voor de komende 3 uur of zo iets.

You see, ik ben niet te stoppen. En ik weet dat het ook anders kan. Ik heb ook zoveel momenten gehad, dat ik mezelf onder controle had. Dat het me niet eens iets deed. Waarom kan ik dat nu niet dan?

En daar komt ook nog eens bij kijken dat ik al even niet meer echt gesport heb. Goed. Ik geef 4 dagen dans aan kinderen, dus aan mijn beweging kom ik heus wel. Maar het echte zweetwerk…. Het is niet dat ik niet wil. Ik wil heus wel. Maar dan komt er ineens een stemmetje die vind dat ik op dat moment toch betere dingen te doen heb. Zoals Heroes bingewatchen.

Nou moet ik wel zeggen dat ik echt afgelopen week had willen sporten, maar dat mijn knie weer liet merken het er niet mee eens te zijn. En nee, dat is geen excuus. Ik wil mijn knie ook niet kapot maken, want dan ben ik ook mijn baan kwijt… Dansen zonder benen is nou eenmaal lastig.

Goed. Conclusie. Ik was fit en nu ben ik vet. Ik wil het niet. Maar het alles kunnen eten is ook wel lekker. Al moet ik daarna wel boeten. Damn. Misschien wordt het tijd om mijn wilskracht een schop onder haar kont te geven.

Dus kom maar op met jullie motivational quotes!

15 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close