Over Mij

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Another Chapter! Dit blog staat vol persoonlijke life & fun artikelen. Zoals reviews, hacks, aankomende events, leuke lijstjes en nog veel meer wat jouw dag een beetje leuker maakt. Ik ben Natasja. Dansspecialiste op een basisschool, blogger in hart en nieren en vooral een beetje gek. Wil je meer over mij weten, kijk dan ook even op mijn about pagina! Veel plezier! Follow

Zelf havermeel maken

havermeel 01

Haver is hip. Denk aan de overnight oats, smoothies met havervlokken en zo ook havermeel. Want gebruik maken van normaal bloem of meel is echt uit den boze in deze tijd vol gezonde diëten. Amandelmeel, quinoameel en havermeel zijn goede vervangers met ieder hun eigen gezondheidsvoordeel. Echter is deze meel vaak super duur in de supermarkt, toko of bio-winkel. En dat is toch gek, gezien het zo makkelijk zelf te maken is! 

Het pak Oatflakes wat ik heb gebruikt kost €0,39 bij de Jumbo en daar zit 500 gram in! Oftewel: ik heb dadelijk gewoon 500 gram havermeel voor écht héél weinig geld. Om mijn punt te maken: In2Bake Havermout Meel kost bij de Jumbo €2,69! Say what, right?! En daar zit ook echt alleen maar haver in! En zelfs maar 400 gram! Tijd dus om zelf havermeel te maken. En trust me, daar hoef je eigenlijk niks voor te doen!

havermeel 02

WAT HEB JE NODIG?

  • Havermout vlokken o.i.d.
  • Keukenmachine

HOE MAAK JE HET?

Doe de havervlokken (zoveel als je zelf wilt) in het keukenmachine. Zet het aan en laat draaien totdat jij denkt dat alle vlokken vermalen zijn in meel.

Zie je hoe simpel?! Dit kan dus ook met amandelen! Het kopen van de meel kost meer tijd (en geld!) dan het zelf eventjes maken! En in een goed afgesloten bak is het super lang bruikbaar!

Heb jij weleens iets gemaakt met havermeel? Bijvoorbeeld pannenkoekjes?

8 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close